Ebben a különleges és egyedi járműben egy 2.8 literes, 30 szelepes, 6 hengeres V6-os motor dobog, melynek teljesítménye nem kevesebb, mint 194 LE. A váltásról 5 sebességes Tiptronic automataváltó gondoskodik. Az autó az Elegance felszereltség alapjaira épül, de természetesen számos külön extrával van felszerelve, hogy az utazás meg kényelmesebb legyen.

Az autó mindkét oldalán kis zászlótartók vannak felszerelve a Cseh zászló számára, és fekete bőrülések is találhatók az autóban. A kellemesebb hangulatról a napfénytető gondoskodik, valamint a hátsó ablakokon felhúzható napellenzők és az első ülésre felszerelt behajtható lábtartók gondoskodnak az utasok teljes kényelméről.

Természetesen a biztonságról sem feledkezhetünk meg, melyet az első, tető és hátsó légzsákok tesznek teljessé. Az elnöki autóban még található egy beépített navigációs rendszer mely a TV adást is fogja, digitális hangrendszer, rádiótelefon, adó-vevő, és egy sziréna. 

A 2001-ben kezdődött gyártása óta a Superb csatlakozott a legkedveltebb autókhoz a kategóriájában, és számos nemzetközi díjat tudhat magáénak, mint például a Nagy-Britanniában megnyert „Caravan Club Az Év Vontató Autója 2003”, a Skót Autós Újságírók által megszavazott „Az Év Luxus Autója 2002”. Az „Év Menedzserautója 2003” címet Litvániában kapta meg, és a Cseh Köztársaságban „Az Év Legkedveltebb Autója 2003” titulust kapta.

2003-ban Magyarországon 297 db kiszállított ŠkodaSuperbet szállítottak ki.