Vasárnap délután 2 óra körül történt a baleset, amely során nyolc autó sérült meg a Nürburgringen és egy sofőrt súlyos sérülésekkel a kórházba kellett szállítani, ketten sürgősségi ellátást követően távozhattak a kórházból.

Több európai országból érkeztek a sofőrök, akik két részletben törték ripityára autóikat. Egy építkezés miatt lassítani kellett a Bergwerk elnevezésű szakaszon, ezt hárman meg is tették, azonban egy brit sofőr túl későn fékezett, és oldalról belecsapódott az egyik autóba. Ezt követően a fűra csúszott, ahonnan 50 méter után tért vissza az aszfaltra, e közben a két előző autónak is nekiütközött. A balesetet látva három további autó fékezett, az egyik új Ring-Taxi, egy BMW M3-as azonban későn vette észre a bajt, és fékezés közben belecsapódott az egyik autóba, majd egy másikat is érintett, mielőtt a bal oldali szalagkorlát előtt megállt volna. A hármo sérülten kívül az érintett nyolcból hét autó mozgásképtelen lett, a kár bőven meghaladja a 100 000 eurót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!