Strandautó a svájci Rinspeed következő alkotása Strandautó a svájci Rinspeed következő alkotása

Régen a franciák voltak nagyok ebben a kategóriában, a nagyszériás alvázakra épített műanyag karosszériás strandautók kategóriáját a hetvenes években teremtették meg a Citroën Méhari és a Renault 6 Rodéo piacra dobásával. Ez utóbbira emlékeztet nagy vonalakban a svájci Rinspeed legújabb alkotása, a BamBoo.

A hasonlóság csak minimális, már csak azért is, mert Frank Rinderknecht és csapata nem egyszerű kabriót alkotott, hanem egy elektromos meghajtású nyári autót. A BamBoo hossza 3889 mm, szélessége 1620 mm, magassága 1609 mm, ami egy magas tetős kisautóra utal, a tengelytávolság a maga 2054 mm-ével azonban elmarad a ma szokásos értékektől.

Hátul a Swift lámpái világítanak Hátul a Swift lámpái világítanak

A rövid motortérben akkumulátorok és egy 73 lóerő csúcsteljesítményű elektromotor található, ami 120 km/h-s csúcssebességet tesz elérhetővé, és maximum 90 km/h-s tempóval haladva legfeljebb 105 km-es hatótávolságot biztosít. Elöl-hátul független felfüggesztéseket kapott a strandautó, amelynek van egy kis magyar vonatkozása is: a Swiftről emelték át a hátsó lámpákat.