A Pappas Auto tavaly a nehéz piaci viszonyok ellenére is jelentős mértékben növelni tudta forgalmát. A hat telephellyel rendelkező kereskedőház nettó árbevétele 2011-ben 12 százalékkal 37,4 milliárd forintra emelkedett, 2077 személygépkocsit adtak el.

A Kia modellek esetében egyenesen robbanásszerű volt a fejlődés: 515 autót értékesítettek, 90 százalékkal többet, mint 2010-ben. Januárban nyílt meg a Pappas Auto Budapest XIII. kerület Kárpát utcai telephelyén az ország első „Red Cube”, azaz vörös kocka fantázianévre hallgató, új dizájnú Kia autószalonja. A szalonok tervezésébe a Kia autódizájnereit is bevonták. A szalon kialakításában geometriai formák viszik a prímet, ezek továbbítják a márka üzeneteit: a kocka a megbízhatóság, az ívelt és egyenes vonalak ritmusa a dinamizmust, az érdekes belsőépítészeti megoldások a vidámságot sugallják. Bemutatkozott Magyarországon először a nem hibrid Kia Optima, amelyet 2,0 literes benzines és 1,7 literes, 136 lóerős dízelmotorral lehet megvásárolni, az év vége felé meg 2,0 literes benzines-elektromos hibrid változat is lesz belőle.

A 2012-es évre a Pappas Autó szakemberei némi óvatossággal tekintenek. A személygépkocsik esetében csekély mértékű értékesítés-növekedésre, a haszongépjárműveknél kis mértékű csökkenésre számítanak. A nettó árbevétel terveik szerint 2012-ben a tavalyihoz képest hat százalékos csökkenést hozhat, aminek több oka is van. Első helyen a rossz gazdasági kilátásokat és az ÁFA-kulcs 27 százalékra történő növelését említik, ami a már amúgy is gyenge vásárlóerőt tovább mérsékelheti. Tovább rontja a helyzetet a magyar fizetőeszköz árfolyamának jelentős ingadozása, a bizonytalan finanszírozási megoldások és a további terhek, amelyek kihatásait még nem lehet pontosan felmérni. Vannak persze pozitív változások is, mint például a regisztrációs adó csökkentése és néhány lízingváltozat esetében a forgalmi adó visszaigénylésének lehetősége.

Új modellek a Pappas Autónál

A Pappas Auto ügyfelei hamarosan találkozhatnak majd az új Mercedes A-osztály modelljeivel és a CLS Shooting Brake nevű autóval is, a Fiat márkát kedvelők örülhetnek az új Pandának, amely (klíma nélkül) 2.580.000 forintos bevezető akciós áron kerül piacra, és szeptemberben érkezik a Fiat 500 L kisautó-egyterű.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!