Nemcsak Magyarország, az egész világ nagyon nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt, hiszen egyelőre csak egy dolgot tehetünk, hogy biztosan megelőzzük a bajt: otthon maradunk. De mit tehet egy autóőrült, aki imádja a sebességet, és ilyenkor is szeretné élvezni kedvenc tevékenységét, a vezetést? Összegyűjtöttünk most hét játékot, amik tökéletes kikapcsolódást nyújtanak a benzingőzmentes, otthon töltött napokra.

1. Forza (Xbox)/Gran Turismo Sport (PS4)

Ezek a játékok elsősorban azokhoz szólnak, akik konzolon szeretnek játszani, és akik inkább valós vezetési élményre várnak. Xboxon a Forza-sorozat, PlayStationön pedig a Gran Turismo Sport jelenleg az egyik szimulátor, melyben a hétköznapi autók mellett a legőrültebb benzinfalókkal is kergethetjük egymást. Ráadásul remek online módja van mindkét játéknak, így aki az otthona elhagyása nélkül szeretne bekapcsolódni egy igazi versenybe, az ezt is megteheti itt.

2. iRacing (PC)

Maradunk a szimulátoroknál, de átváltunk PC-re. Az iRacing Magyarországon talán kevésbé ismert, viszont egészen zseniális versenyjáték. Itt egy kicsit más a rendszer, mint a korábban említett két játéknál, az iRacingnek ugyanis havidíja van, illetve ezen felül vásárolhatunk még extra autókat, versenysorozatokat és pályákat a játékunkhoz (ezeket természetesen csak egyszer kell megvenni, utána az örökkévalóságig élvezhetjük őket). Az iRacing egyik legnagyobb előnye, hogy a régebbi, mára már megviseltebb gépeken is könnyedén elfut, és tényleg olyan érzést biztosít, mintha egy igazi versenyautóban ülnénk. Épp ezért viszont kormány használata itt erősen ajánlott.

3. GTA Online (PC/Xbox/PS4)

Ez a játék több szempontból is kilóg a sorból, hiszen egyrészt nem klasszikus autós játékról van szó, másrészt itt aztán mindenről beszélhetünk, csak épp szimulátorról nem. Viszont a Grand Theft Auto V játék online részében futó versenyek döbbenetesen szórakoztatóak, és ha valaki egyszer ráérez az ízére, szinte függőséget okoznak. Ráadásul a játékhoz ma már nagyon olcsón hozzá lehet jutni, az online részt pedig szinte naponta frissítik, így mindig van a választékban friss autó és pálya. A legújabbak például a Formula-autók…

4. Rocket League (PC/Xbox/PS4)

Ha a GTA Online kilógott, akkor ez még inkább ki fog, hiszen itt tulajdonképpen nem is versenyzünk, hanem sokkal inkább focizunk. Igaz, azt viszont autókkal tesszük. Ez első hallásra borzasztó bizarr lehet, de ha valaki kipróbálja a játékot, azonnal érteni fogja, miről is van szó. Hogy addiktív, az nem kifejezés, ráadásul kedvenc autóinkat itt is tökéletesen testre szabhatjuk. Majd lőhetjük vele a nagyobbnál nagyobb gólokat. Ezt elmondani tényleg nem lehet, ki kell inkább próbálni!

5. Euro Truck Simulator 2 (PC)

Ha valaki nem az őrült ámokfutásra, bukfencezésre, és teljesen kiszámíthatlan versenyre vágyik, annak ott az Euro Truck Simulator, amiben egy kamionnal kell átszelnünk a világot. Minden tökéletesen kidolgozott, folyamatosan új feladatokat kapunk, és erősíthetjük a flottánkat. Ráadásul a valóságban található utak kerültek modellezésre a játékban, így ha valakinek a magyar utak forgalma hiányzik a mindennapokból, itt ezt is pótolhatja.

6. F1 2019 (PC/Xbox/PS4)

Az Ausztrál Nagydíj elmaradt, és sajnos egyelőre tippelni sem lehet, mikor láthatunk újra Formula–1-es versenyt. Akinek pedig a száguldó cirkusz hiányzik, annak a sorozat hivatalos játéka, az F1 2019 nyújthat tökéletes kikapcsolódást. Zseniális karriermód gyönyörű grafikával, az autónk fejlesztésével, csapatot váltó pilótákkal, és persze az összes, hivatalos versenyhétvégével.

7. Onrush (Xbox/PS4)

A 2018-as Onrush egy igazán pörgős játék, amivel klasszul feldobhatjuk a karantén egyhangúságát. Két versenyző csapat egyik pilótája bőrébe bújhatunk, és pályától függően különböző járgányokat hajthatunk. Autóink, vagy motorjaink nem csak típusban, és így manőverező készségben, vagy gyorsaságban különböznek, hiszen mindnek akad speciális képessége, amelyek jól jönnek a vérre menő küzdelmekben. Mert bár első pillantásra úgy tűnhet, hogy a körök minél gyorsabb teljesítéséért, vagy plusz pontokért teperünk, valójában a cél az ellenséges csapat tagjainak kivégzése. Mindezt még látványosabbá teszi az impozáns grafika és az ütős háttérzene, ami jó érzékkel reagál a pályán történtekre, még lendületesebbé, dinamikusabbá téve a játékélményt.

Hiányolsz egy vagy akár több játékot a listáról? Írd meg nekünk kommentben, Te milyen autós játékkal játszal otthon!