A német Verkehrsclub Deutschland idén is elkészítette a környezetbarát, vételre ajánlott autók listáját, amelyeken csak benzines, hibrid, földgázas és villanymotoros autók szerepelnek. Idén nincs győztes típus, azt ajánlják, aki környezetbarát autót akar venni, az halassza el a vásárlást.

A VCD kifejezetten azt vizsgálja, milyen ökológiai lábnyomot hagynak maguk után az egyes típusok, így a fogyasztás ugyan fontos, de nem egyedüli szempont. Így lehet, hogy a villanyautók nem sokkal környezetkímélőbbek a benzineseknél, mert Németországban a szénerőművekben termelik a legtöbb áramot, így annak „tankolásával” 62-89 g/km a CO2-kibocsájtása ezeknek a típusoknak.

A vételre ajánlott benzines autó – a Citroën C1/Peugeot 108/Toyota Aygo trióról van szó – CO2-kibocsájtása 88 g/km motorleállítóval, szóval ugyanazon a szinten mozog, mint a villanyautóké. A földgázas autók közül a Seat Mii Ecofuel/Skoda Citigo G-Tec/VW eco up!-ot ajánlják, családoknak a Golf Variant-ot, taxinak a Caddy-t, kényelmes utazóautónak pedig a Mercedes B-osztályt. A hibrideknél a Toyota Yaris Hybrid, a Prius és a Lexus CT200h került fel a vételre ajánlott autók listájára.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!