Ez Eurosatory kiállításon hivatalosan is bemutatkozott Eurórában a Kia KM1-es LTV (Light Tactical Vehicle) kategóriába sorolt harcjárműve, amelynek a fejlesztése 2011-ben indult, és az első példányokat 2015-ben rendszeresítette a megrendelő Dél-Koreai Hadsereg. Mostantól kedzve az európai haderők is vásárolhatnak a járműből, az Eurosatory 2016-os hadiipari kiállításon bemutatkozott az itteni megrendelőknek a jármű.

Több változatban készítik a független kerékfelfüggesztéssel, 225 lóerős V6-os dízelmotorral és 8 fokozatú automatikus váltóval szerelt járművet, szimpla- vagy duplafülkés (3-8 ülőhely) karosszéria, enyhén vagy erősen páncélozott utasfülke közül lehet választani, utóbbinál a fülke tetején fegyverek fogadására alkalmas lőállásokat is el lehet helyezni.

A mobilitás biztosítása érdekében defekt esetén is járóképes abroncsokat kap a kisteherautó, a keréknyomást a fülkéből lehet állítani. Kiskereskedelmi forgalomba hozatalra már csak azért sem alkalmas a Kia KM1, mert a motorja csak az Euro 5-ös károsanyag-kibocsájtási szintet tudja. Nem meglepő módon nem vállalnak 7 év garanciát erre a járműre..

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!