Teljesen új alumínium térvázat készítettek az új Rolls-Royce modellek számára, a Cullinan nevű szabadidő-autó mellett az új Phantom is ezt használja majd – több száz kg-os tömegmegtakarítást ígérnek a jelenlegihez képest. Fontos újdonság, hogy egységesítik a motorválasztékot, tehát a 6,6 literes V12-es biturbó kerül ennek a modellnek az orrába is.

Szintén újdonság, hogy hibrid változatban is elérhető lesz az új Phantom, nem azért, mert spórolniuk kell a vásárlóknak, hanem azért, mert így kapnak 50 km elektromos hatótávolságot, tehát síri csöndben tudnak majd utazni rövid távon, illetve manapság már az a politikailag korrekt, ha a környezetvédelmet támogatja az ember.

Sokkal kisebb átmérőjű lesz a kormánykerék, amely mögött teljesen digitális műszeregységet helyeznek el. Tehát a gyár tisztában van azzal, hogy rengeteg tulajdonos saját maga ül a volán mögé, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy javuljon a vezetési élmény. Természetesen mindenből a legjobbat kapja majd a Phantom, tehát elöl nagy teljesítményű LED-es fényszórók, hátul organikus LED-es lámpák világítanak majd; érdekes, amennyire az álcázástól látszik, az új hátsó lámpa olyan formájú, mint a Fiat 500-asé.

Hivatalosan július 27-én leplezik le a Phantom VIII-ast, amelynél csak kicsit csiszolnak a megjelenésen, inkább arra helyezik a hangsúlyt, hogy a belső térben még különlegesebb környezetet teremtsenek. Az első részletképek a hűtőrács tetejét és az utas előtti műszerfal-betétet mutatják, utóbbin egy többdimenziós fabetét látható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!