Két dolog nyilvánvaló ezzel a hírrel kapcsolatban: túlságosan sok ideje van a Nissan fejlesztőmérnökeinek, és nagyon neveletlenek lehetnek az alkalmazottak Japánban, ha komolyan felmerült az a probléma, hogy saját magukat mérnöki pontossággal az asztal lapja alá manőverező irodaszékekre van szükség.

A Nissan saját magát parkoló irodaszéke ahhoz hasonló technológiát használ, amit a Honda 2013 végén már bemutatott, azaz külső kamerák segítségével térképezik fel a területet, ahol aztán a kevés fedélzeti érzékelő segítségével biztonságosan tud mozogni a jármű. Az irodánál négy darab kamerát szereltek a plafonra, melyek információi alapján aztán a 360 fokban mozogni képes székek külső beavatkozás nélkül a helyükre, az asztal lapja alá képesek manőverezni magukat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nissan mérnökei valószínűleg saját tapasztalataik alapján (Mire vársz, tapsra?) választották az Intelligens Parkoló Szék vezérlésére a tapsot – csak aztán nehogy a főnök az irodában jelentse be az év végi bónuszt, mert mindenki padlót fog, miután a székeik a tetszésnyilvánítást követően elteszik magukat…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!