A neves zsűri által kiválasztott pályamunkákat a több tucat új európai Infiniti Központ ünnepélyes megnyitóján fogják bemutatni belső dekoráció vagy az épület külső falára vetített alkotás formájában.
Az egy évig tartó projekt három témájának győztesei 10 000 eurós díjazásban részesülnek

A nagy teljesítményű luxusautóiról ismert japán Infiniti márka a világ első online művészeti, építészeti és formatervezési magazinjával, a designboommal közösen elindította az Infiniti Digitális Művészeti Versenyt, amelynek célja a digitális művészet ígéretes csillagainak és új tehetségeinek felkutatása a világ minden táján.

Az egy évig tartó nemzetközi művészeti versenyen három témakört hirdetnek meg, amelyre életkorától függetlenül bárki, bármelyik országból, bármilyen művészeti háttérrel nevezhet; a versenyzők feladata az lesz, hogy innovatív, kreatív és látványos digitális formatervezési munkáikon megjelenítsék az Infiniti termékeit. A résztvevők két külön kategóriában adhatják le a munkáikat: a belső megjelenítésen (számítógéppel készített filmek, képek és szobrok) túl külső vetítésre is lehetőség van.

Egy Infiniti termék legyen a középpontban, egyébként meglehetősen szabad kezet kapnak a művészek Egy Infiniti termék legyen a középpontban, egyébként meglehetősen szabad kezet kapnak a művészek

A három téma közül az első az „Inspiráló Teljesítmény” nevet viseli, amelyre mától egészen 2011. július 8-ig lehet nevezni a designboom és az Infiniti honlapján. A témakörben nevező versenyzőknek az Infiniti modellek csodálatos és lendületes profiljából valamint az autógyártó és a Red Bull Racing csapat közötti együttműködésből kell ötletet meríteniük. Ha szeretne indulni a versenyen, vagy kíváncsi a feltételekre, látogasson el a www.designboom.com/Infiniti vagy a www.infiniti.eu oldalra.