A Chicagói Autószalonon mutatkozott be a legújabb Mustang, mármint az 1968-as Fastback kupé LEGO változata, amely a Speed Champions sorozat tagja. A 183 építőkockából álló készletben az autó mellett egy versenyzőt is találni, és matricák is vannak benne az eredetihez hasonlító megjelenését eléréséhez.

Az M-Sport Ford Fiesta WRC rallyautónál erőteljes sárvédő-szélesítéseket és a drámai hatású első és hátsó légterelőket használtak a LEGO dizájnerei. Az új készlet többféle keréktárcsát és két cserélhető tetőt (ez utóbbiak egyikét az éjszakai futamokhoz használt spotlámpák egészítik ki), autentikus versenyautó-grafikát, valamint sisakot és versenyzői kezeslábast viselő mini pilótafigurát tartalmaz. A pilótát a kivehető szélvédőn keresztül lehet beültetni az autóba. A 203 darabból összeállítható Ford Fiesta M-Sport WRC LEGO Speed Champions makett 6 cm magas és széles, a hosszúsága pedig 13 cm.

“Nehéz lett volna méltóbb autót elképzelni a LEGOSpeed Champions sorozat megújítására, mint a 2017-es szezonban két Rally Világbajnoki címet és öt futamgyőzelmet szerző M-Sport Ford Fiesta WRC,” nyilatkozta Mark Rushbrook, a Ford globális motorsport igazgatója. “A LEGOSpeed Champions sorozat kedves módja annak, hogy megünnepeljük a Ford motorsport-eredményeit. Reméljük, ez a kisautó izgalmas inspirációt jelent majd a jövő autódizájnerei, mérnökei és rallyversenyzői számára.”

A sorozat új tagjai, az M-Sport Ford Fiesta WRC rallyautó és az 1968-as Ford Mustang Fastback 2018. március 1-től megrendelhető a LEGO.com/shop honlapon; mindkét makett ajánlott fogyasztói ára 14,99 euro (kb. 4700 forint).