Átfényezte és tetővel látta el a Detroiti Autószalonon bemutatott ForUs tanulmányt a Smart, és ForStars néven prezentálja a végeredményt a Párizsi Autószalonon. Nem csak az új ForTwo előzetese az autó, de egy jövőbeli karosszériaváltozat is lesz majd a négyszemélyes változat.

A legfontosabb változás a korábbi autóhoz képest, hogy immár rendes teteje van az autónak, tehát nem pickupról, hanem kupéról beszélünk – ráadásul rögtön szabadidő-autó kupéról, hiszen jó magas építésű az autó. További változások: szemöldököket kaptak a fényszórók, és egy projektor került az autó orrának közepére – talán a harminc évvel ezelőtt indult Knight Rider sorozatra utalnak ez utóbbival?

A mostani ForTwo-hoz képest 603 mm-rel nagyobb a tengelytáv, 193 és 90 mm-rel szélesebb az első és hátsó nyomtáv, de 3,55 méteres hosszával még mindig mini az autó. A hajtás a jelenleg is megvásárolható Smart ForTwo EV-ből érkezik, a 17,6 kWh kapacitású, padló alá épített akkumulátor energiáját gy 80 lóerőre növelt teljesítményű elektromotor hasznosítja.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!