A venezuelai állami kézben lévő olajipari vállalat hivatalos tájékoztatása szerint késnek a benzint szállító hajók, azért alakult ki üzemanyaghiány a kutakon, a valóságban az lehet a háttérben, hogy nem tud fizetni az állam, ezért nem kap benzint, amiből így hiány alakult ki. Márpedig Venezuelának vannak a legnagyobb kőolajtartalékai, azonban finomítói kapacitás híján (nem költöttek a karbantartásra és bővítésre) nem tudja azt feldolgozni, külföldön pedig csak akkor szállítanak, ha pénzt látnak – amiből az olajár esés miatt egyre kevesebb van az államkasszában.

A legszebb az egészben, hogy az olcsó venezuelai benzin az egyik legnagyobb exportcikk az országban, azt csempészik ugyanis át Kolumbiába az emberek, ahol aztán a hiánycikknek számító élelmiszereket és gyógyszereket kapják cserébe. A venezuelai határ közelében több benzinkút be is zárt, mert a csempészett venezuelai üzemanyag miatt eltűntek a vásárlóik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!