Még a Genfi Autószalonon jelentették be az új Audi g-tron modelleket, amelyek most érkeznek meg a kereskedésekbe – már ahol hivatalosan is forgalmazzák őket. A padlólemez hátsó részét alakítják át annak érdekében, hogy a karbonból készített földgáz-tartályoknak legyen helye, megszűnik a padló alatti rekesz, így a csomagtér mérete az A4 Avant g-tron esetén 415, az A5 Sportback g-tron esetén 390 literre csökken – a bővíthetőség mindkét esetben megmarad.

200 bar-os nyomáson 19 kg földgázt tárolnak a tartályok, alaphelyzetben ezt használja az elektronika, ami csak akkor vált át benzinre, ha 10 bar alá csökken a nyomás. A motortérben a 2,0 literes TFSI 170 LE/270 Nm teljesítményű változata dolgozik, a teljes hatótávolság 950 km, ebből 500-at földgázzal tud megtenni az autó. Németországban a benzin-CNG üzemű Audi kombiért legalább 40 300, az ötajtós kupéért 40 800 eurót kérnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!