Az Egyesült Államokban még nem olyan égető kérdés az autók (szabványos) fogyasztásának csökkentése, mint mifelénk, így már az is nagy feltűnést kelt, hogy a Volkswagen Passat Bluemotion tanulmánynak 5,6 l/100 km-es fogyasztást mondanak – országúton.

Ez egyébként pontosan megegyezik az ott forgalmazott, 2.0 TDI (140 LE) fogyasztásával, de mégis nagyon büszkék a 42 MPG-s fogyasztásra a Volkswagennél, hiszen ezt egy normál benzinmotorral érték el. Az Egyesült Államokban gyártott és forgalmazott Passat alapmotorja az 1.8 TSI, és a BlueMotion tanulmánynál ez alá mentek, az 1.4 TSI került a motortérbe 150 lóerő/250 Nm teljesítménnyel.

Szintén újdonság, hogy motorleállító is került a autóba, ami azért is meglepő, mert jelenleg még az importált autókból is kiveszik/letiltják ezt a funkciót, hiszen a szabványos mérési ciklusban nem veszik figyelembe ezt a megtakarítást, a vásárlók meg idegenkednek tőle. A benzinmotoros Volkswagen Passat Bluemotion-nel minden bizonnyal azokat a vásárlókat akarja meggyőzni a gyár, akik idegenkednek az azonos teljesítményű és fogyasztású dízeltől.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!