Ha valaki Európában egy expedíciós lakóautót akar teherautó-alapon, 500 000 euró alatt (196 millió Ft) nem ússza meg a dolgot, de akár 1 millió euró (394 millió Ft) fölé is szaladhat a számla, ha extra igényei vannak. Ehhez képest itt az orosz Volga Trend által Kamaz-alvázra épített Premium lakóautó, amelyért 27 377 000 rubelt kérnek, ami aktuális árfolyamon 107 millió Ft-nak felel meg. Ezért a pénzért 7,2 méter összkerékhajtású luxust kap az ügyfél, amellyel akár hosszabb időt is eltölthet akár a vadon közepén is, mert minden megvan a fedélzeten ehhez.

A kiindulási alapot jelentő Kamaz 43118-as jármű 11 vagy 12 literes V8-as turbódízelt kap (260 LE/1060 Nm vagy 300 LE/1158 Nm), 3 tengelyes, terepfokozatos összkerékhajtást, a 9 fokozatú robotizált váltó a ZF-től származik, a megengedett össztömeg 21,6 tonna. A Volga Trend a megnyújtja a tengelytávolságot, így a gyári 350 literes mellett egy második, 210 literes üzemanyagtartály beépítésére is van hely – ezeket fűtött burokba kerülnek, hogy extrém hidegben se dermedjen meg a gázolaj. A gyári Euro 2-esről Euro 4-esre javítják a motor károsanyag-kibocsátását, előre elektromos csörlőt építenek be, hátul megtartják a gyári mechanikus (hátsó kihajtás) csörlőt.

A lakótér egy oldalt és felül 50 mm-es, alul 120 mm-es szigeteléssel rendelkező doboz, amelynek belseje 7,2 méter hosszú, 2,4 méter széles és 2 méter magas. A fülke elején van az ággyá alakítható társalgó, majd a konyha (140 literes hűtőgép, mikrohullámú sütő, gáztűzhely, szagelszívó visszacsapó szeleppel – csak kifelé enged levegőt –, kávéfőző, mosogatógép) következik, a hátsó hálószobába (1,5×2,4 méteres franciaágy 3 rétegű matraccal) vezető folyosó 2 oldalán van a zuhanyzó és a WC. A ruhásszekrény mellett van egy dedikált ruhaszárító szekrény is, ahol a mosott vagy épp nedves ruhákat lehet külön tárolni. Az összes tároló belseje filcborítást kap. 3 darab 12 literes gázpalack, 400 literes frissvíz-tartály, 150 literes szürkevíz és 70 literes feketevíz-tartály (ide ürít a darálós WC) van a hőszigetelt lakódobozon belül.

Áramfejlesztésre van egy 4 kW-os generátor, a tetőre 6 darab 170W-os napelem-panelt helyeznek, 4 darab 12V / 150 Ah kapacitású ólomakkumulátor szolgál energiatárolásra – ezeket automatikusan tölti a generátor. A teljes világítás LED-es, a konnektorok mellett USB-töltők is vannak mindenfelé. A fűtésről egy 24V-os, 6 kW-os kazán gondoskodik, de szükség esetére azért van egy 5,5 kW-os gázolaj-kályha is, de a tetőre szerelt klímának is van fűtő-funkciója. Automata műholdkereső parabolaantenna van a tetőn, 2 vevőkészülék és 2 TV (társalgó/hálószoba) gondoskodik a szórakozásról, biztonsági okokból körkamera-rendszer (ólálkodik-e medve az autó körül) is van a fedélzeten, a vezető dolgát éjjellátó könnyíti meg. A Volga Trend Kamaz Premium lakóautót alapesetben sötétzöldre fényezik, de természetesen az ügyfél kérhet ettől eltérő színt is.