Szokás szerint a kikerülési manőveren is át kellett esnie a Teknikens Värld újságnál teszten lévő Porsche Macan szabadidő-autónak, amely során a svéd tesztelők szerint kifejezetten veszélyes magatartást tapasztaltak.

Az első irányváltást követően blokkolt az ív külső első kerék, ezzel olyan forgatónyomatékot keltett, amely megnehezítette a kiindulási sávba való visszatérést. Nem egyszer, hanem minden egyes alkalommal, amikor az autót próbálták – eleinte a gyár által megadott maximális terheléssel hajtották végre a manővert, a végén 150 kg-mal csökkentették a rakományt, de a viselkedés így se változott.

A Porsche szerint egyébként rendben van, hogy a Macan nem akar visszatérni a sávjába, hiszen azért blokkol az első kerék, mert a menetstabilizáló borulásveszélyt érzékel, és az ellen próbál tenni. Az meg pech, ha ezzel épp megakadályozza azt az elektronika, hogy a jármű biztonságosan visszatérjen a sávjába.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!