Június 23–án, a kiskőrösi múzeumok éjszakáján nyit a „Retroncsok avagy a Merkur és a Keravill fénykora” című kiállítás. A helyszín a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény, ahol tavaly először mutatkozott be a KGST autógyártást hűen bemutató “Retroncsok” kiállítás.

A mostani rátesz még néhány lapáttal, az autókat egy korabeli Merkur autószalon másolatában, valamint Merkur használtautó telepen lehet átvizslatni, az emeleti galéria részben pedig egy Keravill szaküzletet rendeztek be, természetesen korhű kellékekkel (Rakéta porszívó, forgótárcsás mosógép, centrifuga,  Junoszty TV, Mini Vidi TV, robbanós Color Star TV, Sokol rádió, bakelites lemezjátszó, Lehel és Szaratov hűtő, stb). Az autópark a tavalyi felhozatalhoz képest, Dacia 1310 kombival, Moszkvics 2140 versenyautóval (régi fotók alapján matricázva), és egy korai 600-as Kispolszkival gazdagodott. Minthogy a Keravill forgalmazta akkoriban a Babetta, Riga, Verhovina, Jawa segédmotorkerékpárokat és a Csepel gyár kerékpárjait, így ezeket is összegyűjtötték.

A közúti szakgyűjteményből a Robog az úthenger című filmből jól ismert járművet indítják be szombaton. A gép a szakgyűjteménytől 17.30-kor indul, és a múzeumba 18 órára érkezik. Majd 18.30-kor indul a Tájházba, ahová 19 órára várják a szervezők. Onnan pedig 20 órakor startol vissza a Közúti Szakgyűjteménybe. Itt a rendezvények szombaton 12 órától kezdődnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!