Az megszokott dolog, hogy a szállítás során megsérülnek az újautók, nem véletlen, hogy kis hazánkban is a legnagyobb és legjobban felszerelt karosszériás/fényezőműhelyek az autószállítással foglalkozó cégeknél működnek, de vajon hogy magyarázzák majd ki a Ford néhány orosz ügyfelénél a golyónyomokat?

Az egész azzal kezdődött, hogy a Fordokat szállító Scania kamion sofőrje egy leparkolt kisteherautónak ütközött, majd megállás nélkül továbbhajtott. A szemtanúk hívták a rendőröket, akik megpróbálták megállítani a kamiont, de annak sofőrje leszorította őket. Többször is a szembe forgalomba hajtott, számos más közlekedőt leszorított több balesetet okozva az összesen 182 kilométeres hajsza során a részeg kamionsofőr.

A rendőrök egy idő után fegyverrel próbálták megállítani a szerelvényt, de mivel a figyelmeztető lövésekre se reagált, elkezdték a kamiont lőni. Ez se sokat használt, hiába lőtték ki kettő kivételével az összes abroncsot, végül azért állt meg a Scania, mert a több lövés által is kilyukasztott tankból elfolyt a gázolaj. A rendőrök összesen mintegy 90 lövést adtak le a menekülő kamionra, ezek közül több is a rajta szállított járműveket érte.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!