Még öt évvel ezelőtt kezdődött az a bűncselekmény-sorozat, amelyben az ismeretlen tettes puskával lőtt az új autókat szállító kamionokra. Az évek alatt mintegy 800 ilyen eset történt, most átfogó információgyűjtéssel sikerült elfogni egy gyanúsítottat.

Megnehezítette a rendőrség munkáját, hogy a kamionsofőrök sok esetben csak a lerakodáskor vették észre a kárt, így nem mindig lehetett megállapítani, hol kapta a lövést a jármű – a nyomok alapján sokszor menet közben lőtt rá a tettes a járművekre, így a fülkében lévő sofőr nem hallhatta a becsapódás hangját. Két esetben személyi sérülés is történt, Stuttgart közelében egy kamionsofőrt, Würzburg mellett egy személyautó vezetőjét találta el a tettes, mindkét esetben baleset lett a dologból. A nyomozást egyébként 2012 végén vette át a Bundeskriminalamt, amely a mobiltelefon cellainformációk és az autópályán elhelyezett rendszámfelismerők adatai alapján szűkítette a kört, a gyanúsítottat végül kommandósok fogták el. A würzburgi ügyészség megerősítette, hogy a bűncselekmény-sorozat gyanúsítottját előzetes letartóztatásba helyezték, egy, az Eifel régióban lakó, 58 éves teherautó-sofőrről van szó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!