Azzal kell kezdeni, hogy Robert Huff nem volt részese az utcai versenyzésnek, vétlen autósként haladt Chevrolet Camarójával Newmarket közelében egy mellékúton, ahol a szembe irányból érkeztek a forrófejű fiatalok.

Az egymással kergetőző tuningautók – egy Volkswagen és egy BMW – vezetői akkor ütköztek, amikor egy, az út szélén parkoló lerobbant Peugeothoz értek (elfogyott belőle az üzemanyag), amely miatt a BMW lassított, a Volkswagen azonban már nem tudott megállni, és összetolta a két előtte lévő kocsit. Ezek a szembe sávba csapódtak, ahol épp a WTCC világbajnok jött, aki már nem tudta elkerülni az ütközést.

Robert Huff saját maga ki tudott szállni a totálkárosra tört Camaro-ból, és nem sérült meg, két másik autóst ki kellett vágni a roncsokból. A Camaro elvesztése azért is fájdalmas a versenyzőnek, mert azt a világbajnoki cím megszerzéséért kapta a Chevrolet-től, és egyébként az első, Nagy-Britanniában hivatalosan „értékesített” példány volt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!