Eleinte arról volt szó, hogy a Renault kínálatának megkoronázza lesz majd az Initiale Paris elnevezésű almárka/típusok, de az itt látható fényképek tanulsága szerint egyszerűen jól felszerelt autókat jelöl majd ez a név – itt érdemes megemlíteni, hogy az előző generációs Clio-ból is volt Initiale Paris felszereltség egyes piacokon.

A Párizsban, minden bizonnyal a hivatalos fotózás közben elcsípett Renault Clio Initiale Paris esetén alig látszik valami eltérés a normál modellhez képest; lakkfekete a tükörház, az ajtót védő műanyagcsíkban némi krómnak is szorítottak helyet, és persze a felni is egyedi, no meg a csomagtérfedélen, a márkajelzés alatt az Initiale felirat olvasható.

Az utastérben kétszínű bőrkárpit, és az egyébként feláras extrák megléte jelenti az újdonságot, no meg az, hogy a kormány alsó küllőjében szintén az Initiale feliratot olvashatja az ember. Mivel lényegében csak felszereltségről van szó, műszakilag se hoz majd újat a Clio Initiale Paris, amivel a Citroën DS sorozatának akar konkurenciát állítani a Renault. Kérdés, hogy a pár jelvénytől elég különleges lesz-e a hétköznapi kisautó?

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!