Évről évre nő azon ügyfelek száma, akik az interneten hasonlítják össze a biztosítótársaságok gépjármű felelősségbiztosítási díjait. Sokan azonban – bár a számukra vonzó díjat az online tarifák között találják meg – mégsem kötik meg szerződésüket a világhálón, mert idegenkednek ettől  a „személytelen” tranzakciós formától, vagy egyszerűen nincs is lehetőségük (pl. nem rendelkeznek számítógéppel) internetes szerződéskötésre.

Az OTP Garancia Biztosító rájuk gondolva vezette be a tavalyi évben új kedvezményként az ún. WebAgent, 10%-os elektronikus kötési kedvezményt. A kedvezmény mértéke ugyanakkora, mint az online kedvezményé, különlegessége abban rejlik, hogy nemcsak online módon történő szerződéskötéskor vehető igénybe, hanem az OTP Garancia Biztosító kiemelt irodáiban, az OTP Bank számos fiókjában és a biztosító mobil internettel dolgozó üzletkötőinél is. Így tehát azon ügyfeleknek sem kell lemondaniuk az online kedvezményről, akik pl. egy internet kávézóban nem szívesen adnák meg adataikat, nincs fax készülékük, vagy egyszerűen csak szeretnének kérdéseket feltenni a szerződéskötéskor egy hozzáértő szakembernek. Ezen ügyfelek részére az online kedvezményt az OTP Garancia Biztosító kiemelt fiókjaiban is biztosítani tudja, amennyiben a fiók munkatársainak segítségét igénybe véve, WebAgent online ajánlatrögzítő programukkal kerül a szerződés megkötésre.

„Úgy ítélem meg, hogy a tavaly bevezetett új 10%-os elektronikus kötési kedvezményünk fogadtatása kedvező volt. A 25 ezernél is több, WebAgenten megkötött szerződés a rendszer sikerét és elfogadottságát jelenti” – mondta el Csergőffy Tibor. Az OTP Garancia Biztosító Gépjármű-biztosítási Főosztályának vezetője ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a WebAgenten történt szerződéskötések az ügyfelek számára további előnyökkel is jártak.

Laptoppal és mobil internet-kapcsolattal rendelkező szakembereink az ügyfél adatait azonnal fel tudják tölteni a biztosító szerződés-nyilvántartó rendszerébe, ezzel egyszerűbbé, gyorsabbá, precízebbé téve a szerződéskötés folyamatát. A rendszerbe gyorsan bekerülő szerződésekhez így időben kiment a csekk és a kötvény, lekönyvelésre került a foglalódíj.”

Arról, hogy az ügyfél lakóhelyéhez legközelebb hol vehető igénybe ez a kedvezmény, az OTP Garancia Biztosító a honlapján ad részletes tájékoztatást.

Az OTP Garancia Biztosító a kiemelt fiókokban elérhető WebAgent elektronikus kötési kedvezmény mellett természetesen továbbra is 10% online kötési kedvezményt nyújt minden olyan szerződőnek, aki online alkuszok által üzemeltetett internetes honlapon kezdeményezi a szerződés megkötését.

2008-ra is érvényesek a korábbi évekből már ismert, a kisgyermekesekre, a nyugdíjasokra és az OTP Garancia Biztosító ügyfeleire vonatkozó kedvezmények.

Újdonság, hogy a társaság nagyobb kedvezményt nyújt folyószámlás ügyfeleinek. A bármely banknál vezetett folyószámláról történő díjfizetés esetén nyújtott kedvezmény mértékét az eddigi 8-ról 10%-ra emelte.

A különböző, fent részletezett, kedvezmények igénybevételével ügyfeleik összességében akár 30%-os díjkedvezményt is elérhetnek. 

A társaság további ügyfél-csoportokat is kedvezményez 2009-től: az 1500-2000 cm3 személygépjárművel, illetve 2 tonna alatti haszongépjárművel rendelkezők, valamint a 30-34 éves korú ügyfelek idén kedvezőbb díjakat találhatnak az OTP Garancia Biztosítónál, mint korábban.

Csergőffy Tibor arra is felhívta a figyelmet, hogy az OTP Garanciánál a kedvezményes tarifákon túl a biztosító által ingyenesen és automatikusan nyújtott asszisztencia (a vállalat szolgáltató partnere az Europ Assistance) és közlekedési balesetbiztosítási szolgáltatásokat is érdemes figyelembe venni, melyek egyedülállóak a hazai piacon. Utóbbi azt jelenti, hogy balesetet szenvedő ügyfelük személyi sérülése után kártérítést kap – akkor is, ha ő volt a baleset okozója!

Csergőffy kiemelte azt is, hogy az OTP Garancia azon ügyfeleinek, akik 2008-ban és 2009-ben B10-es besorolást értek el, nem emelkedik a díja. A biztosító ezzel honorálja több, mint 80 ezer kármentes ügyfelét.


„Az OTP Garancia idén is pozitív eredményű kampányzárást vár, számításaink szerint az év végéig az általunk kb. 325 ezer szerződésben biztosított járművek száma meghaladja majd a 375 ezret”- jelentette ki Csergőffy Tibor.


 
Az OTP Garancia Biztosító 2008-as kedvezményei:

• 10% folyószámla kedvezmény, bármely banknál vezetett folyószámláról történő díjfizetés esetén
• 10% junior kedvezmény 14 évnél fiatalabb gyermekek szülei részére
• 5% nyugdíjas kedvezmény öregségi nyugdíjban részesülőknek
• 10% partner kedvezmény magánszemély ügyfeleinknek
• 15% Casco együttkötési kedvezmény
• 10% kedvezmény közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek
• 10% online kötési kedvezmény a szerződéskötést interneten keresztül kezdeményezők részére
• 10% WebAgent, elektronikus kötési kedvezmény, mely az OTP Garancia Biztosító kiemelt irodáiban és mobil internettel dolgozó üzletkötőinél érhető el.
 
Balesetbiztosítás és asszisztencia-szolgáltatás külön díj fizetése nélkül vehető igénybe.

Példák kalkulált díjakra

• Fiatal bicskei pedagógus házaspár egy 1,6-os Peugeot 308-as autóval rendelkezik. A 33 éves apuka azon túl, hogy 8 éves lányuk után igénybe veszi a Junior kedvezményt, közalkalmazottként további kedvezményre is jogosult. Első autójuk révén A0-as kategóriában indulnak, így az éves díjuk folyószámlás, havi díjfizetés mellett 2.448 Ft/hó.
• 45 éves budapesti bolti eladó 1,3-as Suzuki Swift autójára kíván kötelező biztosítást kötni. 10 éve kármentesen vezet, így B10-es díjra jogosult. Szerződését az OTP Garancia Biztosító azon irodájában köti meg, ahol tavaly a lakásbiztosítását is megkötötte. Így nem csak a lakásbiztosítása után veheti igénybe a partner kedvezményt, hanem a kiemelt irodáinkban adható WebAgent kötés után járó 10%-os kedvezményt is elérheti. A folyószámláról díjlehívással havonta fizetett díj így 2.710Ft/hó.
• A 32 éves sárvári festő munkához egy Citroen Berlingo típusú autót használ. Kishaszon járművére a kötelező éves díja csekkes negyedéves díjfizetés mellett és B7-es bonusz besorolás mellett 9.711Ft/negyedév.