Egyelőre nem száll harcba német vetélytársaival a kompakt lépcsős hátú autók szegmensében a BMW, hiszen a most leleplezett – mármint 1 darab fényképet mutattak róla – 1-es sorozatú Sedan csak Kínában lesz elérhető, így a Magyarországon gyártott Audi A3 Sedan és Mercedes CLA nincsenek veszélyben.

Túlságosan sokat még nem árultak el az autóról azon kívül, hogy Shenyangban, a BMW-Brilliance közös üzemében fogják majd gyártani azt, és hogy kifejezetten a kínai vásárlók igényeire szabták azt. Ebben az is benne van, hogy nem csak Európa-szerte tesztelték (a videón például azt látni, ahogy a Nürburgringen izzasztják a mérnökök az egyik prototípust), de Kína különböző klimatikus- és útviszonyain is elvégezték a kötelező tesztköröket.

A BMW 1-es Sedan-ról egyébként azt mondja a BMW, hogy ez a márka első kompakt sportszedánja – mintha fél évszázaddal ezelőtt a 02-es sorozat is az lett volna, de hát Kínában ilyesmire nem emlékeznek –, a motorválaszték várhatóan megfelel majd annak, amit a 2-es Active Tourer kínál a háromhengeres kivételével.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!