Hét liter körüli álagfogyasztást tud laboratóriumban a hibrid Panamera Hét liter körüli álagfogyasztást tud laboratóriumban a hibrid Panamera

A teljesítmény hiányára nem panaszkodhat a Porsche Panamera S Hybrid sofőrje, és egyébként is igen bőségesen ellátták az autót mindennel. Amivel azonban meg kell békélnie, az az alacsony fogyasztás.

Ez utóbbi kijelentés egyébként csak akkor igaz, ha a vizsgált halmazt a Porsche márkára korlátozzuk. Ez egy igen speciális része a piacnak, hiszen még az alacsony gördülési ellenállású abroncsért is felárat számítanak – nem tapad olyan jól, mint a normál gumi -, de várhatóan rohamosan gyarapodni fog. A 380 lóerős teljesítményhez 7,1 (feláras gumikkal 6,8) l/100 km-es szabványos fogyasztás tartozik, ráadásul még rengeteg regadót is lehet spórolni vele.

Közel négyszáz lóerős, és a benzinen kívül még regadót is lehet spórolni vele - a gazdagok imádni fogják Közel négyszáz lóerős, és a benzinen kívül még regadót is lehet spórolni vele – a gazdagok imádni fogják

Márpedig akinek sok a pénze, az szeretné a lehető legtöbbet megtartani magának belőle. A Panamera hibrid esetén ráadásul nem csak egy spórolós autót, de egy villámgyorsat is kap. A 100 km/órás sebességet 6,0 másodperc alatt éri el az autó, 270 km/óra a végsebesség. Ha épp a tulajdonos környezetvédő énje veszi át az uralmat, akár két kilométert is megtehet elektromos üzemmódban, vagy akár 85 km/órás tempóra is felgyorsulhat lokális környezetszennyezés nélkül.