Ritka esetekben előfordulhat, hogy a vezérműtengely helyzetérzékelője meghibásodik, amelynek hatására felvillanhat a motor kontroll lámpa a műszerfalon, illetve maga az érzékelő felmelegedhet vagy megolvadhat. Ez égett szaggal és/vagy szemmel is látható füsttel járhat.

A visszahívási akció a 2001. október 19. és 2003. február 10. között gyártott Lanos, Nubira, Leganza, Evanda és Tacuma modelleket érinti.

Magyarországon ez összesen 262 autót jelent. Az érintett autók tulajdonosait a GM Daewoo közép-európai regionális szervezete (GM Daewoo CEE) levélben fogja megkeresni a javítással kapcsolatos egyeztetés céljából.
Azokat az autótulajdonosokat, akiknek ebben az időszakban gyártott autója korábbi javítás során új vezérműtengely pozícióérzékelőt kapott a GM Daewoo CEE kéri, hogy keressék meg a hozzájuk legközelebb eső GM Daewoo márkakereskedést javítás céljából.

A hibás vezérműtengely helyzetérzékelőt minden esetben kicserélik, valamint további elektromos biztosítót építenek be. A javítás nagyjából egy órát vesz igénybe és költségeit a GM Daewoo fedezi.