Kicsit meghatározhatatlan kategóriába tartozik a Renault Twizy, hiszen túlzás lenne autónak nevezni, de nem is borul fel, ha megáll a lámpánál. A városi autópótlékot most a Formula-1-es csapat vette kezelésbe. A műtét sikerült, és a beteg is túlélte.

Hatalmas méretű légterelőkről ismerhető fel a Renault Twizy Renault Sport F1, amelynek második különös ismertetőjele, hogy ugyanolyan fürgén gyorsul 100-ra, mint a Mégane RS. Ehhez épp csak a teljesítményét kellett meghatszorozni 97 lóerőre, ami már elég ahhoz, hogy 6 másodperc alatt gyorsuljon 100-ra. Persze ezt csak a KERS segítségével, azaz pillanatnyi teljesítménynövelés esetén tudja mindössze 13 másodpercig. A végsebesség egyébként 109 km/óra.

Persze kell az is, hogy utcai abroncsok helyett különösen jól tapadó, egyébként a Formula Renault 2.0 versenyautókon használt minta nélküli abroncsokon gördül a gép, a megfelelő tapadást túlméretezett szárnyak is segítik. A Formula Renault 3.5-ből vették át a kormánykereket, a Formula-1-es versenyautóból semmit nem használtak a mérnökök. A Renault Twizy Renault Sport F1 egyébként teljesen működőképes szerkezet, de azt igyekezett leszögezni a gyár, nem tervezik további példányok építését.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!