Alapvetően Porsche tuningolással foglalkozik a kanadai Anibal Automotive, de a háromkerekű T-Rex és Slingshot járművekhez is kínálnak karosszériákat. Most azonban új területre merészkednek, és teljesen lecserélik egy Porsche 911-es karosszériáját, az eredményt pedig Icon néven dobják piacra – ígérik.

Összesen 50 darab alapváltozatot és 5 darab Drastic nevű modellt akarnak készíteni Porsche 911.2 Turbo S alapon. A hathengeres biturbó boxer teljesítményét 920 lóerőre növelik, a megcélzott 0-96 km/h gyorsulás 2,4 másodperc. Összkerékhajtás, karbon-kerámia fékek és aktív aerodinamika segíti majd a vezető dolgát, de átveszik az összkerék-kormányzást is a stuttgarti sportkocsiból.

Acélcsőből készült, az FIA-előírásoknak megfelelő bukókeret jelenti az Anibal Icon gerincét, a karosszériaelemek karbonból készülnek, a megcélzott saját tömeg 1542 kg. Arról, hogy mikor és mennyiért lesz majd megvásárolható az autó, még nincs információ.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!