Tony Fernandes cáfolja, hogy megszabadulna a Caterham csoporttól és a Formula-1-es istállótól, azért merült fel ez a pletyka, mert a Közel-Keleten házaltak a cégcsoportot bemutató aktacsomaggal. A valóságban nem új tulajdonost keres a maláj üzletember, hanem olyan pénzügyi befektetőt, aki tőkével járulna hozzá a gyár terveinek végrehajtásához.

Arról van szó, hogy olyan nagyszabású terveket vázoltak fel a Caterham márka számára, amelyet saját forrásból nem tudnak finanszírozni, ezért keresnek üzlettársat. „A Caterham Csoport nem eladó. Szeretjük, amit csinálunk, és mindig új befektetők után kutatunk. Ez nem különbözik attól, ahogy az AirAsia indult. Ez a normál üzletmenet, nem jelenti azt, hogy értékesítenénk a vállalkozást” – nyilatkozta Tony Fernandes az üggyel kapcsolatban. Tavaly arról beszélt, hogy a márka alapvető értékeit megtartva – alacsony tömeg, kitűnő vezetési élmény – bővítenék a kínálatot egy négyajtós modellel vagy akár egy szabadidő-autóval, erre pedig azért van szükség, mert a világon sokfelé egyszerűen nem vásárolnak kétajtós járműveket.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!