Még februárban zárták le a Bristol és Bath városok között vezető A431-es utat egy földcsuszamlás miatt, és ki tudja miért, az illetékes közútkezelő csak 2014 végére állítja helyre az egyébként igen forgalmas útszakaszt. Addig az autósoknak 16 kilométeres kerülőt kell tenniük, vagy igénybe veszik a nemrég megnyitott magánutat.

Mike Watts a kérdéses hely közelében lakik, és saját pénzéből mintegy 150 000 fontot költött egy mindössze 310 méteres elkerülő út megépítésére. Ebből a pénzből a következő tavaszig kibérelte az út melletti földet birtokló gazdálkodótól a területet, és munkagépek segítségével, murvából kialakította az útpályát, illetve a főútvonalra felcsatlakozást leaszfaltozta.

Motorkerékpárnak 1, autónak 2, utánfutós járműnek/lakóautónak 3 font az áthajtási díj, bérlet is van, amikor 12 áthajtást kap az ügyfél 10 kifizetésével. Watts úr úgy számol, anyagilag is sikeres lesz a befektetése. Persze a hatóságoknak nem tetszik, hogy építési engedély nélkül készült a magánút, amire az üzletember válasza az, hogy az megfelel azoknak a műszaki előírásoknak, amelyeket az útépítéseknél kialakításra kerülő ideiglenes elkerülő utaknak előírnak, és utólag építési engedélyért folyamodott az ideiglenes magánútra. Az illetékes önkormányzatok szerint hátráltatja a főút helyreállítását a magánút, mivel az forgalmat generál az A431-esen, ami az építési forgalmat lassítja.

Az alábbi videón a 3:30-tól látható az ideiglenes, fizetős elkerülő út a levegőből.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!