Megkavarja a házon belüli rangsort az új Peugeot 308-as lépcsős hátú változata, hiszen azt ezen a néven forgalmazzák majd, miközben az előd alapján készített 308 Sedan, és az azzal műszakilag azonos, de kicsit átrajzolt külsővel rendelkező, följebb pozícionált 408 a piacon marad.

Meglepőre sikeredett a befejezés, ahol a macskakaparást idéző fénnyel rendelkező LED-es lámpákat fényes fekete elemmel kötötték össze, valahogy idegennek hat ez az amerikás megoldás a nagyon is európai autón. Nekünk mégis inkább a kocsi orrát kell szemügyre venni, ahol teljesen új első lökhárítót alkalmaznak, amelynél a lentről induló karaktervonal beleszalad a patkó alakú fényszóróba – mintha kezdettől fogva ezt akarták volna a formatervezők. Talán egy modellfrissítés keretében majd mi is megkapjuk ezt a megoldást.

A lépcsős hátú 308S-t a Dongfeng-Peugeot szeptembertől kínálja majd a kínai vásárlóknak, ennél az európai kombinál is alkalmazott, nyújtott tengelytávolságú padlólemezt használják. Kétféle motorral, az 1,2 literes háromhengeres vagy az 1,6 literes négyhengeres turbóssal kínálják majd az újdonságot, 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy automatikus váltóval. Kínából nem tervezik az autó exportját, de előbb-utóbb Dél-Amerikában is biztosan megjelenik majd ez a karosszéria, Európában továbbra se számíthatunk a lépcsős hátú kompakt Peugeot megjelenésére.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!