Amszterdamban leplezték le a Lynk&Co márka harmadik autóját, a 02 névre hallgató kiskategóriás szabadidő-autót, amelyet majd a Volvo belgiumi üzemében gyártanak majd 2019 végétől kezdve – a Volvo által kifejlesztett CMA építőkészletet használja az újdonság, amely méretben és tudásban így az XC40-es megfelelője lesz.

Ahogy a 01-es jelű kompakt szabadidő-autót és a Kína számára fenntartott 03-as nevű lépcsős hátút, úgy a 02-es Lynk&Co terméket se lehet megvásárolni, azt lízingelni, előfizetni, illetve autómegosztás keretében lehet majd használni. De nem csak ez bizonyítja azt, hogy új utakon járva próbálja meghódítani az ügyfeleket a márka, Tictail nevű divatmárkával stratégiai együttműködésre léptek, tehát az autók piacra dobásakor rögtön a hozzá passzoló ruhákat és kiegészítőket is meg lehet majd vásárolni.

Először Amszterdamban lesz elérhető a Lynk&Co szolgáltatása fizikai üzleten keresztül, majd Barcelona, Berlin, Brüsszel és London következik. Kifejezetten a divattal foglalkozó városnegyedekbe telepítik az értékesítési pontokat, egyébként weboldalon keresztül lehet majd választani járművet, szolgáltatásokat, a karbantartásokat pedig Volvo márkaszervizekben végzik majd. Hagyományos felszereltségek helyett Kollekció névre hallgató extracsomagok közül lehet majd választani, a nagy érintőképernyős navigáció alapfelszerelés lesz a Volvótól megszokott aktív és passzív biztonsági felszerelésekkel együtt.

A 01-es nevű kompakt szabadidő-autónál csak 10 centivel rövidebb, de 15 cm-rel alacsonyabb a 02-es, a motorja 1,5 literes háromhengeres turbó 156 vagy 179 lóerős teljesítménnyel, illetve a 2,0 literes négyhengeres turbó is kérhető 189 lóerővel. Később lesz hálózatról tölthető hibrid és akkumulátoros-elektromos hajtás is.