Egy, idő előtt napvilágot látott prospektus segítségével ismerhetjük meg a Suzuki legújabb minijét, amelynél a retrós hullámot lovagolják meg. Az új Alto megjelenésének részletei a típuselőd Fronte mini utolsó változatáról kerültek át a mai korba.

A részletektől eltekintve az a furcsa, hogy milyen sok a fém- és milyen kevés az üveg felületek részaránya. Hátul még a lámpák is alulra, a lökhárítóba szorultak, egyébként csupafém a karosszéria – kétszínű fényezéssel is kérhető lesz az új Alto, ahol elöl az alsó rész, hátul meg a csomagtérfedél kap a kocsitesttől eltérő színt. Ezen kívül van fényezetlen fekete alsó borítás extra hasmagasság nélkül.

Mivel kei-kategóriás autóról van szó, a pontos műszaki adatok nélkül is ismerjük a főbb méreteket/számokat, azaz 3,3 méter hosszú a karosszéria és a csúcs-erőforrás 64 lóerős. Biztosak lehetünk benne, hogy fokozatmentes automatikus váltó és összkerékhajtás is rendelhető az új Suzuki Alto-hoz. Napokon belül várható a bemutatkozás, a prospektus szerint december 22-én indul az új mini forgalmazása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!