Papírforma végeredménnyel ért véget a Batmobile másolása körüli jogi vita, a bíró által közzétett 54 oldalas ítélet alapján ha szerzői jogvédelem már lejárt Batman szolgálati járművével kapcsolatban, az egy karakter egy képregényben, amelynek jogával mind a mai napig a DC Comics rendelkezik, ennek megfelelően a másolatok értékesítésével foglalkozó egyszemélyes vállalkozás törvénysértést követett el, és a jövőben szíves lesz ettől tartózkodni.

A bíró nem is nagyon ment bele abba a védekezésbe, miszerint egy autó karosszériája egyszerű szerkezeti elem, ennek megfelelően az USA törvényei értelmében nem is védhető le. Egyelőre tehát nem kell aggódnia az autógyáraknak afelől, hogy szabadon másolhatóak lennének az autóik. Mark Towle tehát nem követett el szerzői jog sértést, mert megvárta az utánzat építésével azt az időt, amire lejárt a védelmi időszak, de ettől még nem másolhatja szabadon a Batmobile-t, amelynek formája a képregények miatt még mindig a DC Comics tulajdona.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!