A 25 éves fennállását ünneplő német Pössl alaphelyzetben a nagyobb méretű kisteherautó – Jumper – alapján épít lakóautókat, most azonban lefelé bővíti kínálatát a Campster nevű, a Citroën Space Tourer alapján megépített modellel.

A hétköznapok során is kezelhető méretű lett a lakóautó, amely 4,95 méteres hosszával és 1,99 méteres magasságával a legtöbb mélygarázsba is gond nélkül befér. Utóbbi a saját fejlesztésű, különösen lapos felnyitható tetőnek köszönhető, amely egy 2×1,2 méteres fekvőhelyet biztosít a lenti 1,95×1,15 méteres ágyat kiegészíti, szóval négyen tudnak itt aludni, és ennyien tudnak nyaralni menni a fedélzeten.

A hétköznapok során már öten tudnak utazni az autóban, a bal oldali tolóajtó előtt elhelyezett konyhablokkot a 2,8 kg-os gázpalackkal és a kis víztartállyal együtt ki lehet venni, és ilyenkor a gyári háromszemélyes üléspadot lehet ide helyezni. A Citroën Space Tourer összes motorjával (90-180 LE) kérhető a Pössl Campster, amely a hasonló gyári építésű lakóautóknál – VW California, Mercedes Marco Polo – érezhetően olcsóbb lesz a jóval 40 000 euró alatti árával. Pontosabb összeget majd a 2017 elejére várható forgalmazás megindulásakor mondanak.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!