Még egy kicsit várnunk kell az Alfa Romeo nagy újdonságaira (159-utód, új sportkocsi, SUV), de addig se maradunk újdonságok nélkül. Az Alfa Romeo 4C mellett egy másik sportkocsi-tanulmányt is bemutatnak Genfben, az IED iskola végzős hallgatói által készített Gloria tanulmányt.

A húsz hallgató munkáját az Alfa Romeo saját formatervezői koordinálták, és a végeredmény egy manapság oly divatos és elengedhetetlen négyajtós kupé lett. Amiről azért sietnek megjegyezni, hogy nem tervezik a sorozatgyártását, de hát ki tudja, mi lesz itt két-három év múlva. Főleg, hogy azt is megemlítik, hogy a motortérben turbófeltöltős V6-os vagy V8-as erőforrásnak hagytak helyet – érdekes módon most jött ki az új Maserati Quattroporte ilyen erőforrásokkal, és a kisebb Maseratiban is ezek jutnak majd szerephez, ami a maga részéről műszaki testvére lehet a Gloriának. Arról nem is beszélve, hogy azt a szerepet szánják az autónak, hogy a márka régi-új piacain, az Egyesült Államokban és Ázsiában toborozzon rajongókat. Az Alfa Romeo Gloria karosszériája egyébként 4,7 méter hosszú, a szélesség 1,92 méter, a magasság 1,32 méter, a tengelytávolság 2,9 méter.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!