Jean Bugatti tragikus halála miatt a gyár végül nem valósította meg a Type 64-es modelljének sorozatgyártását, összesen három alvázat készítettek el, de ezek közül csak egy kapott karosszériát. Az egyik, be nem fejezett autó a Mullin Automotive Museum tulajdonában van, ahol már évekkel ezelőtt elhatározták, hogy befejezik a különleges autót.

Először is papíron készítették el a nagyon is áramvonalas karosszériát, majd hosszas méregetés, több makett megépítése után nekiláttak a megvalósításnak. A Stewart Reed Design and Automobile Metal Shaping Company készítette el a teljes karosszériát, a fa vázat is beleértve, az összes fémlemezt kézi munkával alakították a megfelelő formára. Igyekeztek megőrizni olyan régi részleteket, mint a szegecselt karosszéria, vagy a felfelé nyíló ajtók.

A 73 év után befejezett Bugatti Type 64 kupé a The Quail elnevezésű autós összejövetelen debütál a kaliforniai Monterey-ben, majd ezt követően még részt vesz néhány előkelő rendezvényen, végül a Mullin Automotive Museum tárlatában kerül kiállításra. A múzeum weboldalán többet lehet megtudni a #64002-es alvázszámú Bugatti Type 64 Coupe programjáról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!