Már nem kell sokat aludnunk ahhoz, hogy a maga természetes szépségében megismerjük a Honda Civic következő generációját, vagy legalábbis annak egy tagját.

Így néz ki az új generációs lépcsős hátú Civic - nem sokat változott a tanulmányhoz képest Így néz ki az új generációs lépcsős hátú Civic – nem sokat változott a tanulmányhoz képest

Detroitban a kupé és a lépcsős hátú változatot előlegezték meg egy-egy, a véglegestől csak minimális mértékben eltérő autóval, és valószínűleg nem kell megvárnunk a Genfi Autószalont se ahhoz, hogy a sorozatgyártású változat is bemutatkozzon. A hivatalosan még nem is létező autót ugyanis Japánban kamionszámra hordják már a márkakereskedésekbe, hogy a sajtóközleményt követő napon már mindenhol megvásárolható legyen az autó.

Még be se mutatták, de már kamionszámra hordják az autókat Japánban Még be se mutatták, de már kamionszámra hordják az autókat Japánban

Nagy meglepetésre nem számíthatunk, várhatóan csak az Európában nem forgalmazott kupé kapja majd meg a 2,4 literes, 200 lóerős négyhengerest, és hozzánk továbbra is csak benzin, illetve benzin-elektromos hibrid hajtással jön majd a Civic Sedan. Az európai gyártású, továbbra is űrautós megjelenésű három- és ötajtós változat a Genfi Autószalonon mutatkozik be.