A titkolózásnak meglehetősen furcsa formáját választotta a Mazda, amikor arról volt szó, hogy álcázni kell az új Mazda2 lépcsős hátú változatát. A megszokott mintás fólia alkalmazása mellett igyekeztek megidézni a már nem gyártott RX-8-as sportkocsit is.

Nem Japánban, hanem Thaiföldön fényképezték le az új Mazda2-es lépcsős hátú változatát, amelynél az álcázás kreatív formáját választották. A megszokott négyzetrácsos tapéta felragasztásakor úgy alakították a formát az oldalablakoknál és a hátsó szélvédőnél, hogy az a Wankel-motoros RX-8-as profilját juttassa a szemlélő eszébe.

Ennyire sportos azért nem lesz az autó, amely az ötajtós Mazda2-es benzinmotorját kapja meg. Ahogy eddig is volt, a lépcsős hátú karosszériát nem fogják mifelénk forgalmazni, ennek megfelelően a dízel se lesz elérhető hozzá – a fő piacok továbbra is Ázsia és az Egyesült Államok lesz, utóbbi helyen módosított megjelenéssel, Toyota néven is elérhető lesz majd. A Mazda2 Sedan bemutatkozása a jövő év elején várható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!