Idén a karantén miatt a fejlesztőmérnököknek a megszokottnál is több ideje volt elgondolkozni azon, mivé lehetne átépíteni a hétköznapi autókat. A Daihatsu alkalmazottai rögtön öt autót készítettek a január 15-től virtuálisan megrendezésre kerülő Tokyo Auto Salon számára, és a prezentáció is rendhagyó lesz – ismert videóbloggerek készítenek majd anyagokat a járművekkel.

Amíg az alaphelyzetben is roadster karosszériával készülő Copen-nél nem meglepetés a tető és szélvédő nélküli spider karosszéria, addig a Hi-Jet kisteherautóból azonos recept szerint készített sportkocsi bizony rendhagyó – az ajtóra egyébként azt írták rá, hogy Laguna zöldség és gyümölcs. De nem csak versenyautót, lakóautót is készítettek a Hi-Jet alapján, a Jumbo Campernél még a fülke megjelenését is retróbbá tették annak örömére, hogy 2020-ban ünnepelte 60. évfordulóját a Daihatsu haszonjárműve.

A Taft nevű mininél a szabadidő-autós divathullámot fokozták a végletekig nagy méretű bütykös gumik alkalmazásával, a kei-kategória méretkorlátai miatt az első ütközőrács rásimul a karosszériára, nagy méretű tetőcsomagtartó és LED-es fényhíd is van. A Thor kisautónál a kétszínű fényezés és az ültetés jelenti az újdonságot.