Egy ideje már foglalkoztatja a Genesis márkát, hogy milyen sportmodellel bővítse a kínálatát, a Genesis X először kupé, majd shooting brake, végül kabrió karosszériával rendelkező tanulmány-sorozatként látott napvilágot. Most, 2,5 évvel később pedig itt a virtuális világban kipróbálható, a valóságban életnagyságú makettként megépített Genesis X Berlinetta Vision Gran Turismo, ami a népszerű szimulátor számára készített szuperautó.

Sokkal laposabb lett a karosszéria, amelyet teljes mértékben az aerodinamikai csomagnak szenteltek alá, a márka új arculatát jelentő virtuális hűtőrács felső pereme az első légterelőn fut végig. Karakteres lett a hátfal azzal, hogy a vízszintes légterelőt függőleges elemekkel kiegészítve ovális lett a befejezés, amelyre csak ráerősít az oldalra kivitt LED-es lámpa. A Magma fantázianevű színnel a koreai félsziget vulkánjaira utalnak. A fülkében épp csak a legszükségesebb kezelőszerveket találjuk, hiszen versenyautóként nincs szükség navigációra vagy épp érintőképernyős fejegységre.

Orr-középmotorként építik be a V6-os biturbót (882 LE/1071 Nm), amelynek leszabályozási fordulata 10 000/perc, emellett egy villanymotor (104 LE/266 Nm) hajt még, a rendszerteljesítmény 1086 LE/1337 Nm). Menetteljesítmény-adatokat nem közöltek. Azok, akik élőben követték a Manufacturer’s Cup közvetítést, a januári frissítés keretében kapják meg ajándékként a Genesis X Berlinetta Vision Gran Turismo virtuális szuperautót.