Essünk túl a nehezén, a neveken: a BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé elnevezésű tanulmányt az idei, a bajor konszern által támogatott Concorso dEleganza Villa dEste autós rendezvényen mutatták be – a BMW Concept Ninety elnevezésű motorkerékpárral együtt.

Az olasz Pininfarina műhely olyat alkotott, amely régóta hiányzik a BMW kínálatából: egy V12-es motorral szerelt luxuskupé. A gyár formatervezői és az olaszok együtt dolgoztak a karosszérián, utóbbiaknak köszönhető, hogy az alapvetően sablonos BMW forma tele van egyedi részletekkel. Ki kell emelni ezek közül a lámpákat, különösen a hátsóknál használják ki a LED-ek által nyújtott előnyöket.

Különleges anyagok használatával dobták fel a belső teret, ahol egyébként a márka csúcsmodelljeiből ismerős kapcsolókat-kezelőszerveket találjuk. A legkülönlegesebb elem a fabetét, amely jelen esetben Új-Zélandon kiszáradt mocsárból bányászott, 48 000 éves kauri fából készült – a konkrét darabot a Riva hajógyár munkatársai választották ki. A dohánybarna bőrkárpitot a Foglizzo manufaktúra szállította.

Nem tudni, mi lesz a sorsa a BMW Pininfarina Gran Lusso tanulmánynak, nem lehet véletlen, hogy nem sokkal az új Mercedes S-osztályos kupé bemutatása előtt készítenek egy ahhoz mérhető tudású tanulmányt. A jövő év vége felé várható a 7-es sorozat utódlása, nem lehet kizárni, hogy kupé karosszériát is készítenek majd a luxusautó új generációjának.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!