A Porsche mintegy száz millió dolláros beruházással építtette fel új Észak-Amerikai központját Atlantában, ahol a cég irodái mellett egy kibővített próbapálya is épült, ahol a sportkocsikat és a szabadidő-autókat is vezethetik a reménybeli tulajdonosok.

Az ingatlanfejlesztésre egy, korábban a Ford által birtokolt 26 hektáros területen került sor a nemzetközi reptér közelében, nem csoda, hogy az utca neve Henry Ford II Avenue. A Porsche ezt természetesen nem hagyhatta annyiban, és ennek megváltoztatását kérvényezte Ferdinand Porsche Avenue-ra. Először még belement ebbe az atlantai városvezetés, majd az amerikaiak rájöttek, hogy a Porsche gyár alapítójának múltja korántsem feddhetetlen: 1937-ben lépett a náci pártba, és nemcsak a népautó, hanem katonai járművek és fegyverek tervezéséből is kivette a részét. Ezt maga a Porsche se tagadja, csak nem nagyon hangoztatja, ezek után több atlantai polgár is a döntés megmásítását kérte, amit teljesített is a városvezetés. Végül egyszerűen Porsche Avenue névre nevezik át az eddig Henry Ford II Avenue névre hallgató közterületet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!