Az eső hol szakadt, hol csak szemerkélt, hol elállt, ezért a gumiválasztás nem volt egyszerű. A Mobil1 Opel Astra Classic Kupa mezőnye kezdte meg az edzést reggel nyolckor, zuhogó esőben.
Az első időmérőn Pantl Péter futotta a legjobb időt, 02:48,19 alatt teljesítette a 3418 métert. A második legjobb idő Lamara Rolandé (02,48,32), a harmadik leggyorsabb Farkas László lett (02:48,55). A sorozat bajnokságának élén álló Assenbrenner Tibor ezen a felfutáson negyedik lett 02:48,89-cel. Dr. Grigalek Gábor a 6., Szamosvári Béla a 10., Borbély Zsolt a 11., Bíró Géza a 17. időt futotta. A második időmérőn, már szárazabb pályán, Assenbrenner Tibor 8 másodpercet javított, és 02:40,88-cal ő került az élre. Mögé három médiás versenyző zárkózott fel, Pantl Péter, Lamara Roland és Vida János. Dr. Grigalek 6., Szamosvári Béla az 5. lett ezen a felfutáson.

Pantl Péter: Nem tudom, mi lesz délután, de az első két felfutás nagyon jól sikerült, egy első és egy második helyet sikerült elérnem a két edzésen. Abban bízom, hogy nem szárad fel a pálya, és akkor talán maradhat az eredmény, de legalábbis a dobogóra felférhetek.
Lamara Roland: Az időjárástól függ minden. Ha délutánra felszárad a pálya, szerintem teljesen más lesz a sorrend. Assenbrennerék valószínűleg sokkal jobb időket fognak menni szárazon.

Az időjárás nem kímélte az Astra Kupa mezőnyét a versenyfutamokon sem, szinte abban a pillanatban, ahogy rajthoz kellett állniuk ismét szemerkélni kezdett az eső mindkét felfutáson. Az első felfutást Farkas László nyerte 02:29,13-mal. A második helyet Dr. Grigalek Gábor szerezte meg 31 századmásodperc hátránnyal. A harmadik helyre Lamara Roland futott be 02:30,25-tel. Assenbrenner Tibor hibázott, a szalagkorlátnak szaladt, így ideje (02:30,92) a negyedik helyre volt elég. Szamosvári Béla az ötödik helyre hozta be gépét. Az edzéseken jól szereplő Vida János és Pantl Péter a hetedik, illetve nyolcadik helyet csípte el. Borbély Zsolt ezen a felfutáson beleerősített, hatodikként végzett. A második felfutást Assenbrenner Tibor hiba nélkül teljesítette, 02:28,24-et futott, elsőként végzett. De Farkas László is megőrizte lendületét, 02:26,67-es második legjobb időt ment. Összideje jobbnak bizonyult Assenbrennerénél, így a  futamot, a bajnokság harmadik futamát ő nyerte 96 századmásodperccel. Assenbrenneré tehát az ezüst. A bronzérmet Dr. Grigalek Gábor szerezte meg, bár ebben a felfutásban csak ötödik lett. Lamara Roland ezen a próbán is a harmadik leggyorsabb időt futotta, összesítésben két ideje a negyedik helyre volt elég. Assenbrenner Tibor továbbra is a bajnoki tabella éléről várta a vasárnapi folytatást.

A Mobil1 Opel Astra Classic Kupa III. bajnoki futamának végeredménye:

1. 308 Farkas László Főnix Motorsport 04:58,80
2. 303 Assenbrenner Tibor G-Car Racing 04:59,76
3. 305 Dr. Grigalek Gábor J.B. Motorsport 05:00,13

Farkas László: Keveset hibáztam, igaz, lett volna több is az autóban. Elég csúszós volt a pálya, ennyi sikerült a mai napon. Nem kockáztattam sokat, különösen a második felfutásnál. Amikor megvolt az első hely az első után, arra gondoltam, csak érjek fel, és akkor meglesz a győzelem.
Assenbrenner Tibor: Nagyon örültem ennek a felfutásnak, mert így második lettem összesítésben, de azért holnap megpróbálom elverni a Farkast. A holnap nap attól is függ majd, hogy esik-e vagy sem, no meg a korlátoktól is, amit ma elvittem.
Dr. Grigalek Gábor: Az első versenyfutamban jól mentem, és arra gondoltam, hogy ebben benne van egy jó eredmény lehetősége, de sajnos túlzottan erőlködtem, csúszott, és az már nem olyan jó, így elrontottam. Holnap megpróbálok gyorsabban menni.

MÁSODIK VERSENYNAP

A Mobil1 Opel Astra Classic Kupa versenyzői végre szárazon és napsütésben kezdhették meg időmérő edzéseiket. Az első edzésen a tegnapi bajnok, Farkas László lett a leggyorsabb 02:29,45-tel. Assenbrenner Tibor futotta a második legjobb időt, 02:30,06-ot. A száraz pályán Bíró Géza is magára talált, 02:31,08-cal lett harmadik. Lamara Roland a negyedik, Pantl Péter az ötödik időt csípte el. Dr. Grigalek Gábor a tizennegyedik helyen fejezte be a próbát.
A második időmérőn ismét javultak a teljesítmények, a sorrend azonban némiképp változott. Most Assenbrenner Tibor végzett az élen 02:28,41-gyel. Borbély Zsolt a második helyre hozta fel magát 02:28,70-nel. Szamosvári Béla öt helyet ugrott előre az előző edzéshez képest, 02:28,87-tel lett harmadik. Farkas László ezúttal 02:28,96-os teljesítményre sarkallta kocsiját, negyedik lett. Őket Vida János, Bíró Géza, Lamara Roland és Pantl Péter követte. Soós Szilvia, aki tegnap nem vett részt a két versenyfutamon, a kilencedik legjobb idővel (02:30.07) zárta az edzést.

Assenbrenner Tibor: Örülök, hogy most már jó idő van, de sajnos, a váltóval gondjaim akadtak, ezért problémásra sikeredett ez a felfutás. Reggel mindenki rosszabbul ment, most négyen is hasonló időket autóztunk, remélem, megcsinálják a váltót, és jobb eredményt érhetek el.
Borbély Zsolt: Tegnap délelőtt nagyon rossz volt a vizes pálya, délutánra már jobb lett, jó volt az autó is, kezdtem megszokni a pályát. Ma meg úgy egyre jobb. Valami jó eredményt szeretnék.
Szamosvári Béla: Egyelőre elégedett vagyok az eredményemmel, hiszen nekem ez az első hegyi versenyem, így ez a harmadik hely nagyon jónak tűnik. Elvileg már tudom a pályát. Sokkal jobb így napos időben, nincs az a nyűg, hogy most csúszni fog-e vagy sem. Volt azért egy elváltásom, hármas helyett nullát váltottam, ami úgy fél másodpercet jelenthet, e nélkül akár első is lehettem volna. Ha délután is tartani tudom ezt a szintet, akkor az elég, hogy az ember az elejében maradjon.

A Mobil1 Opel Astra Classic Kupa vasárnapi első felfutásán minden astrás versenyző gond nélkül teljesítette a távot. Két-három kivételtől eltekintve rosszabb időt futottak, mint az előző hat alkalommal. Az egyik kivétel Assenbrenner Tibor volt, aki 02:26,87-tel, eddigi legjobb itteni idejével nyerte a futamot. A negyedik helyen befutó Dr. Grigalek Gábor volt a másik kivételes rohanó, ő 02:29,59-et teljesített, ez két és fél másodperccel jobb, mint amit az utolsó edzésen elért. A második és harmadik helyet, mint a második edzésen is, Borbély Zsolt (02:28.95) és Szamosvári Béla (02:29,38) foglalta el. Ötödikként a születésnapos Bíró Géza érkezett 02:29,80-gyel. Az övé volt az utolsó 29-es idő ebben a fordulóban.
A második felfutáson ismét Assenbrenner Tibor lett a legjobb 02:26,96-tal, így a bajnokság mai futamát biztosan nyerte. Farkas László nem hagyta annyiban gyenge szereplését az előző felfutáson, a kilencedik helyről a másodikra küzdötte fel magát. Négy másodpercet javított idején, 02:27,02.vel ért célba, ezzel a bajnokság negyedik futamának ezüstjét is megszerezte. A mai bajnoki futam bronzérmét, mindössze négy századdal elmaradva Farkastól, Borbély Zsolt szerezte meg, aki a második felfutáson hatodik lett.

A bajnokság IV. futamának végeredménye:

1. 303 Assenbrenner Tibor G-Car Racing 04:53,83
2. 308 Farkas László Főnix Motorsport 04:58,07
3. 321 Borbély Zsolt Szélesi Motorsport 04:58,11

Assenbrenner Tibor: Problémás volt a váltó, és a végére sem sikerült rendesen megcsinálni. A gyors kanyarokat merészebben bevállaltam, és így tudtam megnyerni. Sajnos, nem tudtam sokat edzeni, ezért csak a verseny végére tanultam meg a pályát. Ha van még egy futam, akkor 2:26 körüli időt mentem volna.
Farkas László: Nagyon haragszom magamra, mert az első felfutásnál olyan rossz időt mentem, hogy leültem, és gondolkoztam, vajon mit rontottam el. Nem értettem, mert belül semmi sem romlott el, mégis 3 mp-cel rosszabb időt autóztam, mint a reggeli edzőfelfutások. Lent jött egy barátom, a Suszter Szabi, körbejárta az autót, és megkérdezte, direkt van leengedve a jobb első gumi… lassú defekt… Azt hittem, felrobbanok, mert a srácok megkérdezték, megnézzék-e a guminyomást, de mondtam, hogy hozzá ne nyúljanak, reggel minden rendben volt, így jó az autó, ahogy van. A másodikra kicseréltük a két első kereket, és hála az égnek, egy jó időt tudtam menni. Iszonyatosan haragszom magamra, annyira bánt…
Borbély Zsolt: Rosszul végződött! 4 századdal kikaptam, így lettem harmadik. Azért örülök is neki, mert nem vártam ilyen jó eredményt. Nagyon tetszik ez a pécsi pálya.