Mi itt Európában pár éves késéssel kapjuk csak meg a Mondeo harmadik generációját, de most az Egyesült Államokban is megtudják, milyen az, ha így vezetnek be egy autót a piacra. A Toyota ottani fiataloknak szánt márkája, a Scion jövőre elbúcsúztatja az xB modelljét, amit a mifelénk 2013 eleje óta forgalmazott Auris-szal váltanak.

Az ottani vásárlók már nagyon várják a újdonságot, hiszen egy európai méretű, ötajtós kompakt autó arrafelé bizony ritkaságnak számít, Focusból is a lépcsős hátú a menő. A kifejezetten a különlegességet kereső városi fiataloknak tehát ideális lesz az ötajtós Auris, amelyet első körben a Los Angelesi Autószalonon, alaposan megvadított megjelenéssel adagolnak iM néven. A szériaváltozat már nem kap ennyire kiszélesített karosszériát, de azért sportosabbnak várható a megjelenés az európainál, várhatóan a motort is nagyobbra cserélik majd az alapváltozatnál, 1,8 helyett 2,4 literes négyhengeres várható, no meg az elengedhetetlen és mifelénk is elérhető hibrid hajtás. Jövő tavasszal, a New Yorki Autószalonon várható a Scion iM szériaváltozatának leleplezése, ez előtt pár héttel, a Genfi Autószalonon ismerhetjük majd meg a felfrissített Toyota Aurist – ennél a BMW-féle 1,6 literes dízel megjelenése lesz a legnagyobb újdonság.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!