Jövő áprilisban indul Franciaországban a 110 éves Whirlpool legújabb termékeit bemutató Whirlpool Experience Tour, amely során egy hosszú karosszériás Peugeot Expertből épített mobil konyhával és az ahhoz csatlakozó utánfutóval mutatják be a cég termékeit szakmai rendezvényeken – összesen 20 megállót terveznek, amely során 72 darab 1 órás bemutatót tartanak majd.

Nem ez az első alkalom, hogy gasztronómiai területen jut szerephez a Peugeot Expert, még 2015-ben egy ilyen mobilkonyha-tanulmánnyal jelezték előre az aktuális generációt, amelyből később kifejezetten osztrigákra specializálódott változatot is bemutattak. A karosszéria bal oldalfala felnyitható, ezt követően tetőként szolgál az alatta lévő konyhának, ahol majd egy séf demonstrálja a konyhagépek működését, a hűtőszekrények az utánfutóban kaptak helyet. Vannak ugyan a tetőn napelem-panelek, de generátor is van a járműhöz, amivel minden körülmények között megoldható a háztartási gépek áramellátása.

A Whirlpool egyébként már azt tervezi, hogy további Peugeot Expert alapú konyhákat rendel, amelyekkel 2022 második felében Olaszországban, Lengyelországban és Nagy-Britanniában turnéznak majd.