Kétezer brit szülő körében végzett közvélemény-kutatást a Renault forgalmazója, hogy megtudja, mi történik az autó utasterében haladás közben. A gyermekek 54 százaléka az autóban az iskolában történtekről beszél. A szülők 38 százaléka szerint a gyermekük őszintén beszél velük azáltal, hogy nem kell fenyítő pillantásoktól és büntetéstől (szobába küldés) tartania. A gyermekek 22 százaléka vallotta be iskolai problémáit, 14 százalék árulta el, hogy nem csinált házi feladatot. A szülők 59 százaléka az autóban végzi a gyermek szexuális felvilágosítását, mert nekik is könnyebb úgy beszélni a témáról, hogy nem kell a gyermek szemébe néznie – az esetek 8 százalékában a gyermekek kezdeményezték ezt a beszélgetést.

A szülők 9 százaléka csak azért ül autóba, hogy beszélgessen gyermekével, a válaszadók 28 százaléka szerint ilyenkor közlékenyebb a csemetéjük. A szülők 34 százaléka jobban figyel autóban beszélgetéskor, mint otthon, mert csak két dologra – beszélgetés és vezetés – koncentrálnak. A Renault két brit család segítségével egyébként egy éven át figyeli majd, pontosan milyen beszélgetések zajlanak az autók utasterében, a tapasztalatokat pedig egy pszichológus segítségével vonják majd le.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!