A 2022 nyarán bemutatott tanulmányautó kapcsán még ragaszkodtak ahhoz, hogy az egyedi példány marad, de aztán mégis sikerült meggyőzni a vezetőséget annak megvalósításáról – a közelgő generációváltás miatt nem lesz túlságosan hosszú életű a vászontetős Mini Cooper E Convertible, mindössze 999 darabot készítenek belőle az európai piac számára.

Az ügyfelek két megjelenés közül választhatnak, a karosszéria Enigmatic Black vagy White Silver színű, bronz kilincseket és karosszériadíszeket adnak ehhez, és ott vannak a Cooper E egyedi megjelenésű, teljesen újrahasznosított alumíniumból készített 17 colos könnyűfém felnijei is a fedélzeten, az utastérben sokfelé találkozunk a jellegzetes sárga színnel, előre állítható combtámaszos sportüléseket szerelnek. A kabriótető miatt kicsit körülmények a hozzáférés a 160 literes csomagtérhez.

Az első kerekeket 184 lóerős villanymotor hajtja, ami 7,3 másodperces 0-100 km/óra sprintre elég, a szabványos hatótávolság 201 km. A brit zászló motívumot viselő vászontető legfeljebb 30 km/órás tempóig menet közben is működtethető, és van napfénytető üzemmódja is. A 999 darab Mini Cooper E Convertible-t Hollandiában, a belső égésű motorral szerelt autók gyártósorán szerelik össze, ez lesz a kifutó szériája a jelenlegi generációnak. Az új modellből egyelőre csak 3 ajtós változatról láttunk kémfotókat, a kabrió érkezésének időpontja nem ismert.