A LIQUI MOLY 2019-es naptárának fotózásán résztvevő, a rajongók felajánlásából kiválasztott DeLorean DMC-12-es önmagában is különleges darab, hiszen Sammy Davis Junior holywoodi filmcsillag tulajdona volt. Egykor befektetőként szállt be a DeLoreanbe, és pontosan ezt a járművet használta. 1990-ben bekövetkezett halála után érkezett első európai tulajdonosához, Hollandiába. Rudolf Polzer a dél-németországi Riedlingenből repült oda azzal a céllal, hogy egy kézi váltós DeLoreant vásároljon. Mivel a “váltós” még nem volt kész, az eladó a híres entertainer autóját ajánlotta fel neki, és az üzlet tökéletesnek bizonyult.

Sammy Davis Juniorhoz hasonlóan a DeLorean is szép karriert futott be Hollywoodban: 1985-ben, 1989-ben és 1990-ben egy átalakított DMC-12 szolgált időgépként a “Vissza a jövőbe” sci-fi-trilógiában, és azóta is elválaszthatatlan az időutazás álmától.

Rudolf Polzer nem egy másik időbe, hanem egy másik világba került DeLoreanjének köszönhetően. Ezzel jelentkezett a LIQUI MOLY 2019-es naptárának nagy autócastingjára, és állt helyt a zsűri előtt 330 másik pályázóval szemben. Mindketten lóerőtől duzzadó autók és csinos fotómodellek között találták magukat a münchen-riemi konténerterminálnál lefolytatott fotózáshoz. Rudolf Polzer végkövetkeztetése egy ziavataros nap után: “Köszönöm az élményt. Nagyon izgalmas volt, és nagyon örültem, hogy csak nekem, a nap emlékéül, nagyon különleges képek készültek rólam és az autómról. Köszönöm az egész csapatnak, a modelleknek és a fényképészeknek, egyszerűen nagyszerű volt – számomra olyan volt, mint ha Sammy Davis Jr. is ott lett volna.”

További kulisszaként szolgált egy fröttmaningi parkolóház, a Katzenberger betonüzem és az amerikai autóiról híres Geiger Cars autóház. Bár most először készül naptár felöltözött modellekkel, egy dolog biztos: Érdemes várni a LIQUI MOLY 2019-es naptárára. Az ügyfeleknek és a rajongóknak őszig kell várniuk – kivéve, ha feltalálnak egy időgépet.