A Sony XAV-601BT által használt MirrorLink funkció lényege, hogy „tükrözi” a telefon kijelzőjét a műszerfalba épített fejegység 6 colos érintőképernyőjére, függetlenül az okostelefon operációs rendszerétől, gyors és zökkenőmentes hozzáférést tesz lehetővé a térképekhez, multimédia-felületekhez és az egyéb telefonos alkalmazásokhoz. Az alkalmazások könnyű elérésén túl Bluetooth csatlakozással hívások kezdeményezésére és fogadására, valamint a médiagyűjtemények közötti navigálásra nyílik lehetőség, illetve az USB csatlakozón keresztül a telefon bármikor tölthető.

A vizuális élmény mellett a gyártók az audiofunkciókra is nagy hangsúlyt fektettek. A négy csatornán leadott 52 watt, a 4.1-es surround technika és egy virtuális centersugárzó biztosítja a gazdag, tiszta hangzást. A Zónáról zónára képesség lehetővé teszi eltérő hangzónák megadását az elülső és a hátsó ülésekhez egyaránt. A Sony digitális jelfeldolgozási technológiája, a Digital Clarity Tunernek köszönhetően a fejegység révén olyankor is tiszta, természetes hangot közvetít, ha adott területen nem megfelelő az FM-lefedettség.

Az RDS és az ID3 címkék használatával gyorsan és egyszerűen lekérhetőek a műsorszámokra vagy az előadókra vonatkozó adatok a legfrissebb közlekedési információkkal egyetemben. A SensMe alkalmazás a zenegyűjteményeket automatikusan, téma szerint csoportosítja, így a video- és audiofájlok egyszerűen kezelhetővé válnak vezetés közben is. A Zappin programmal a zenei sávok előzetes megtekintésére is lehetőség nyílik, így könnyedén kiválasztható a hangulathoz leginkább passzoló, hallgatni kívánt zenei összeállítás. A Sony a sofőrök kényelmén és szórakoztatásán túl a kocsiban helyet foglaló többi személyre is gondolt, hiszen az App Control és egy arra alkalmas adatkábel segítségével az utasok bármilyen tartalmat továbbíthatnak iPod vagy iPhone készülékükről a fejegységre, így könnyedén megoszthatják a többiekkel kedvenc slágereiket, alkalmazásaikat vagy videóikat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!